KUPI KARTU
menu opener

Dejan Bogunović novi predsednik Odbora Poslovnog udruženja „Srbijatransport“

Dejan Bogunović novi predsednik Odbora Poslovnog udruženja „Srbijatransport“

Na sednici Odbora direktora Poslovnog udruženja drumskog saobraćaja „Srbijatransport“, za predsednika Odbora direktora jednoglasno je izabran Dejan Bogunović, generalni direktor kompanije Arriva Srbija.

Za mene je ovo velika čast, i ujedno velika odgovornost. Kroz mandat, potenciraću dva najvažnija segmenta u domaćoj industriji transporta i logistike. Prvi se odnosi na borbu protiv sive ekonomije, i skretanje pažnje javnosti na nebezbednost u radu nelegalnih prevoznika, zbog čega je neophodno preduzeti mere kako bi se oni podveli pod zakonske okvire i sprečio ovakav vid poslovanja. Drugi važan segment koji pogađa sve prevoznike je odliv profesionalnih vozača iz zemlje, imajući u vidu da je u proteklih nekoliko godina Srbiju napustilo preko 5.000 profesionalnih vozača. Kompanija Arriva i Udruženje pokrenuli su inicijativu koja je upućena nadležnim ministarstvima, sa ciljem da se pronađe sistemsko rešenje za ovaj problem. U javnosti smo već prepoznati kao glavni pokretači te teme, a naši dalji napori biće usmereni ka ostvarivanju ove inicijative“, istakao je Dejan Bogunović, generalni direktor kompanije Arriva, zahvalivši se svim članovima Odbora na podršci i ukazanom poverenju.

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ osnovano je 1951. godine i ima 512 članova, od toga 94 prevoznika koji obavljaju delatnost prevoza putnika u javnom drumskom saobraćaju i 418 provrednih društava koji obavljaju delatnost drumskog prevoza tereta.

Goran Aleksić, direktor ovog Udruženja ističe da su svi članovi Odbora dali podršku novom predsedniku za dalji uspešan rad i aktivnosti u cilju uticaja na uspostavljanje konkurentnosti u sektoru drumskog saobraćaja.  Aleksić ističe da je uspostavljanje fiskalizacije i digitalizacije fizičkog i materijalnog poslovanja u javnom prevozu putnika kao i rešavanje sistemskog problema nedostatka vozača i stvaranje ekonomskog održivog poslovnog ambijenta prioritet.

MARA0123