ARRIVA SRBIJA

Arriva je prisutna u Srbiji od maja 2013, kada je kupila kompanije Veolia Transport Litas i Veolia Transport Luv.

Sa promenom vlasništva usledila je i promena poslovnog imena privrednog društva Veolia Transport Litas koje je od 21.5.2013 godine “ARRIVA LITAS D.O.O. POŽAREVAC.” Promena vlasništva nije uticala na poslovne aktivnosti u Srbiji, te je Arriva kompanija u Srbiji nastavila da dograđuje postavljenu strategiju, poslovne ciljeve i obaveze. 

 

SMERNICE ZA UPRAVLJANJE RIZICIMA

Kao i svako privredno društvo, Arriva Litas d.o.o. (u dajem tekstu: „Društvo“ se suočava sa brojnim rizicima. Ti rizici potencijalno mogu da ometaju ostvarivanje strateških i operativnih ciljeva Društva. Društvo nastoji da primenjuje upravljanje rizicima da bi donosilo bolje informisane odluke i povećalo verovatonću ostvarivanja svojih strateških i operativnih ciljeva.

Preuzmite smernice za upravljanje rizicima ovde.

Arriva kodeks ponašanja i Politika odgovorne nabavke

Arriva Grupa je posvećena održivom i odgovornom poslovanju.

Arriva Kodeks ponašanja za poslovne partnere i Politika odgovorne nabavke odnosi se na naše dobavljače i poslovne partnere da se ponašaju u skladu sa etičkim i pravnim standardima. Ovo je važan kamen temeljac naše poslovne saradnje.

Kodeks i Politika odgovorne nabavke jasno definišu očekivanja Arrive: dobavljači i poslovni partneri se slažu da će postupati po pravilima oba dokumenta.

Kodeks i Politika odgovorne nabavke se zasniva, između ostalog na principima Svetskog sporazuma UN. Ista pravila smo primenili u Kodeksu ponašanja koje važe za naše menadžere i naše zaposlene. Ova pravila koriste se i važe u celom Svetu, za sve kompanije i pojedince koje naručuju robu i usluge.

Arriva kodeks ponašanja

Politika odgovorne nabavke

ARRIVA LITAS-Poslovna jednica Požarevac


Vozila LITAS-a prve kilometre prevezla su polovinom prošlog veka,preciznije 1945.godine kada je odlukom tadašnje Vlade Srbije u Požarevcu formirana preteča sadašnje firme Saobraćajni centar.Vozni park se sastojao od nekoliko ratno-trofejnih kamiona.prve saobraćajne linije povezivale su Požarevac sa naseljima u tri pravca,prema Velikom Gradištu i Golupcu,Žabarima i Svilajncu i Petrovcu na Mlavi. U proteklih 68 godina LITAS je prošao kroz mnoge promene i transformacije.Firma je najpre dobila naziv Saobracajni centar,da bi vec naredne godine po osnivanju Laste 1946.godine poslovali kao pogon Laste sve do 1961.godine kada se menja naziv u Moravatrans.Vec naredne 1962. se formira Preduzeće za remont,saobraćaj i servis REMONT Požarevac.Narednih godina sve je više prevezenih putnika s tim i sve je veći vozni park.Sve su popularniji zeleni autobusi ,kvalitet usluga je na zavidnom  nivou. Posle sprovedenog konkursa na kome su učestvovali učenici iz brojnih škola,ali i članovi kolektiva,odlukom Radničkog saveta Remont menja naziv.Od prvog januara 1971. godine to je:Preduzeće za  LINIJSKI I TURISTIČKI AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ-LITAS.Imenu je kumovao Draško Isaković učenik sedmog razreda OŠ Dositej Obradović iz Požarevca.Delatnost se i dalje širi,te 1971. godine pored uvodjenja novih linija i povećanja polazaka na postojećem,posebnost ovih poteza je i proširenje medjunarodnog saobraćaja.Sa modernizacijjom saobracajne infrastrukture,ali i ukipnim razvojem privrede,povećanjem potrebe za putovanjima i komunikacijama,LITAS stasava u jednog od srpskih lidera u oblasti autobuskog saobraćaja.O tome slikovito svedoče brojni podaci,ali i činjenica da je 1986.godine sa oko 200 vozila preveženo više od 20 miliona putnika na tri kontinenta.LITAS je vozio do najznačajnijih evropskih metropola,u Afriku,Aziju,do mondenskih letovališta,bio je ekskluzivni prevoznik jugoslovenskih sportista i reprezentacija,akter Olimpijade u Sarajevu i najsigurniji,najstabilniji,najbezbedniji prijatelj miliona djaka,studenata,radnika i penzionera.Od 2006. godine kada je sproveden proces privatizacije Litas postaje deo multinacionalne kompanije Veolia Transport,a od 2013.godine ponovnom prodajom Litas je deo najvećeg saobraćajnog operatera u Evropi-ARRIVA.

ARRIVA Litas- Poslovna jedinica Beograd

Osnovan je 1998 godine kao porodična firma Braća Šarac.

Prevozi na 7 dnevnih i 4 noćne linije beogradskog gradskog prevoza

2007 godine postaje deo Veolia Transporta u Srbiji, a maja 2013 zajedno sa Litasom deo Arrive