KUPI KARTU
menu opener

„Benčmarking u zatvorenim sistemima“ Arriva u Beogradu – najbolji primer u organizaciji posla

„Benčmarking u zatvorenim sistemima“Arriva u Beogradu – najbolji primer u organizaciji posla

Beograd, 6.2.2018. godine – Poslovna jedinica iz Beograda kompanije Arriva Litas pokazala je najbolji primer u organizaciji posla kao deo projekata  „Benčmarking u zatvorenim sistemima”, koji je realizovan u saradnji sa 35 transportnih kompanija u Republici Srbiji. Cilj projekta bio je istraživanje o sistemima bezbednosti saobraćaja u preduzećima, kao i o mogućnostima za njihovo unapređenje.

Prilikom ocenjivanja preduzeća u obzir je uzeto osam faktora koji se tiču bezbednosti – stanje bezbednosti saobraćaja, vozni park i zaposleni, zdravstveno stanje vozača, angažovanje vozača i vozila, upravljanje sistemom bezbednosti saobraćaja, sprovođenje obuka, sprovođenje provera i preduzete aktivnosti.

U ovom projektu, koji je prvi put organizovan, učestvovale su dve poslovne jedinice kompanije Arriva – iz Beograda i Požarevca, a prvo mesto u konkurenciji od ukupno 35 transportnih kompanija osvojila je poslovna jedinica iz prestonice. U istraživanju je učestvovalo oko 500 vozača, od čega skoro 100 iz Arrive.

Stručni seminar na kome su predstavljeni rezultati projekta „Benčmarking u zatvorenim sistemima” organizovali su Agencija za bezbednost saobraćaja i AMSS-Centar za motorna vozila. Jedan od govornika na seminaru bio je Dušan Krstić, menadžer za gradski saobraćaj, poslove biznis analize i razvoja kompanije Arriva Litas.

„Veoma smo ponosni što smo pokazali dobru praksu i najbolji primer s obzirom na to da su bezbednost, unapređenje kvaliteta usluga prevoza i zadovoljenje potreba svih korisnika osnova poslovanja kompanije Arriva. U skladu sa tim, možemo da obećamo da ćemo i dalje voditi računa o bezbednosti naših putnika, nastaviti ulaganja u podmlađivanje voznog parka, a našim zaposlenima ćemo nastaviti da obezbeđujemo adekvatne teorijske i praktične obuke”, naveo je Krstić.

Benčmarking je savremena metoda koja na temelju unapređivanja sa drugim preduzećima pruža mogućnost učenja i promene ponašanja same poslovne organizacije. U kompanijama koje su učestvovale u projektu sagledani su elementi bezbednosti, a projekat je realizovan od strane ekspertskog tima na osnovu Nacionalne metodologije benčmarkinga bezbednosti saobraćaja u zatvorenim sistemima.

Za Sajt 1
Za Sajt