KUPI KARTU
menu opener

Arriva podržava globalnu akciju „Sat za našu planetu“

EH Digital Banner 2017_300x250Globalna akcija „Sat za našu planetu“, u svetu poznata kao Earth Hour, obeležiće se na svih šest kontinenata, dana 25.3.2017. godine od 20:30 časova.

U WWF-u ( World Wildlife Fund ili na srpskom „Svetski fond za zaštitu divljih životinja“ ), veruju da će ove godine učestvovati još više zemalja nego prošle godine kada ih je bilo 178. U Srbiji je učestvovalo 85 gradova, 180 škola, 92 nevladine organizacije i 75 kompanija, dok je tokom glavne manifestacije spektakularna 3D maping projekcija obasjala porukama i fasadu Skupštine grada Beograda.

Od 2007. godine akcija „Sat za našu planetu“ uključila je brojna preduzeća, organizacije, vlade i stotine miliona ljudi u više od 7.000 gradova. WWF od samog početka sprovođenja ove akcije podstiče pojedince da deluju po pitanju klimatskih promena. Jedan sat koji provodimo u mraku trebalo bi da posluži kao podsetnik da moramo osigurati održivu budućnost naše planete.

Najpoznatije svetske znamenitosti ponovo će biti simbol „Sata za našu planetu“ – očekuje se da će se Ajfelovom tornju, rimskom Koloseumu ili londonskom Big Benu isključivanjem javne i dekorativne rasvete 25. marta od 20:30 do 21:30 sati pridružiti i zidine Kalemegdanske tvrđave, mostovi, Stari dvor, Dom Narodne skupštine, spomenik Knezu Mihailu, Hram Svetog Save, Petrovaradinska tvrđava, Niška tvrđava i mnogi drugi objekti.

Arriva Litas će podržati akciju gašenjem svetla u trajanju od sat vremena.