“Žene u transportu” – Arriva za okruglim stolom

U Beogradu je 12. septembra održan prvi okrugli sto na temu “Žene u transportu”. Istog dana, kao prisutni, Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, evropska komesarka za transport Violeta Bulc i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici potpisali su Deklaraciju o jednakim mogućnostima za žene i muškarce u sektoru transporta

Potpredsednica Vlade Srbije, koja predsedava Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, rekla je, otvarajući okrugli sto na temu “Žene u transportu”, da je Srbija dosta toga uradila na polju unapređenja rodne ravnopravnosti, ali da je još posla pred nama, i tom prilikom je zahvalila Evropskoj uniji na podršci koju pruža ne samo kada su infrastrukturni projekti u pitanju, već i u rodnoj ravnopravnosti.

“Rodna ravnopravnost i veće uključivanje žena u sve sfere društva, uključujući i sektor transporta o kojem danas govorimo, pitanje je od velikog značaja za Vladu Srbije. Naš zadatak je da stvorimo uslove i ohrabrimo žene da se uključe u transportni sektor”, izjavila je Mihajlovićeva

Među prisutnima, bilo je predstavnica Privredne Komore kako Srbije tako i regiona, MInistarstva za saobraćaj, evrointergracije, predstavnice rečnog i avio saobraćaja a koje su svojim delovanjem dale doprinos u matičnim kompanijama u oblasti transporta. Ispred kompanije Arriva, prisutna je bila šef saobraćaja u kompaniji Arriva, Marija Filipović.

Marija je, osvrćući se na ovaj sastanak rekla da je najviše bilo reči o potencijalnim problemima sa kojima se suočavaju žene u transportnoj industriji ali i da je globalni trend na nivou Arrive itekako pozitivan, odnosno da su u Izvršnom odboru Arrive čak 3 žene i da ova razlika skoro i da ne postoji.

Marija je istakla da Arriva planira da razvije kampanje za žene vozače kako bi motovisali i uključivanje žena u profesiju vozača kako bi se demantovao uvreženi stav da su muškarci bolji vozači dok, kako Marija tvrdi, najnovija istraživanja pokazuju upravo suprotno odnosno to da su žene suptilnije i obazrivije u saobraćaju.

Ona je uz ostale prisutne članice ovom prilikom, potpisala  Deklaraciju o izjednačavanju mogućnosti muškaraca i žena u transportu.

Vesti

13 SAVETA za duga putovanja autobusom

24.10.2019

Oni koji često putuju na dugim relacijama koristeći usluge autobuskog prevoza do sada već iskusno znaju šta da očekuju od kompanije koja ih prevozi


Više o tome

“Žene u transportu” - Arriva za okruglim stolom

07.10.2019

U Beogradu je 12. septembra održan prvi okrugli sto na temu “Žene u transportu”.


Više o tome

ARRIVA NASTAVLJA SA BESPLATNIM PROGRAMOM STRUČNOG USAVRŠAVANJA ZA VOZAČE AUTOBUSA

30.07.2019

Beograd, 30. jul 2019. – Kompanija Arriva Litas drugu godinu zaredom sprovodi program stručnog usavršavanja i osposobljavanja za vozače „D“


Više o tome

MOGU LI DA OBIĐEM GRAC ZA DVA DANA ? O DA, MOŽEŠ.

25.07.2019

Listam fb iz dosade. Nailazim na konkurs naše zajedničko putovanje - „Širimo ljubav“ , postavljam neku fotografiju bez ikakvih očekivanja.


Više o tome

ARRIVINA SREBRNA LINIJA SAOBRAĆA I OVOG LETA

28.06.2019

Kompanija će svim ljubiteljima Srebrnog jezera od 1. jula omogućiti lakši i brži dolazak do omiljene destinacije


Više o tome

NAJAVA PREDSTAVE „NEVIDLJIVI GRAD”

25.06.2019

Kompanija Arriva u saradnji sa DAH Teatrom 26. juna 2019. godine organizuje izvođenje predstave „Ne/vidljivi grad” na liniji 26 u Beogradu.


Više o tome

DO CRNE GORE ZA SAMO DEVET EVRA

30.05.2019

Kompanija Arriva nudi sjajne popuste za online kupovinu karata za putovanja do jedne od najtraženijih turističkih destinacija.


Više o tome

Arriva Litas doo Požarevac oglašava prodaju sledećih osnovnih sredstava:

15.04.2019

Arriva Litas doo Požarevac oglašava prodaju sledećih osnovnih sredstava:


Više o tome

Arriva oglašava prikupljanje ponuda za nabavku Evro dizela za 2019/2020. godinu

12.03.2019

Arriva oglašava prikupljanje ponuda za nabavku Evro dizela za 2019/2020. godinu


Više o tome

„ARRIVA LITAS” NA SAJMU TURIZMA PREDSTAVILA BOGATU TURISTIČKU PONUDU

27.02.2019

Turistička agencija „Arriva Litas” predstavila je program za leto 2019. na nedavno završenom 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.


Više o tome

„Benčmarking u zatvorenim sistemima“ Arriva u Beogradu – najbolji primer u organizaciji posla

08.02.2019

Poslovna jedinica iz Beograda kompanije Arriva Litas pokazala je najbolji primer u organizaciji posla kao deo projekata „Benčmarking u zatvorenim sistemima”, koji je realizovan u saradnji sa 35 transportnih kompanija u Republici Srbiji.


Više o tome

CRVENI KRST DODELIO ZAHVALNICU KOMPANIJI ARRIVA LITAS

28.12.2018

Kompanija Arriva Litas dobitnik je zahvalnice Humanitarne organizacije Crveni krst Srbija (Stari Grad) koja predstavlja posebno priznanje kompaniji za uspešnu saradnju tokom prethodnih godina.


Više o tome

NAGRADA ARRIVI U SEKTORU USLUGA

10.12.2018

Arriva Srbija je dobila nagradu za regionalnog poslovnog lidera i poseban doprinos razvoju privrede regiona u 2018. godini.


Više o tome

Počinje besplatan program stručnog usavršavanja i osposobljavanja za vozače autobusa.

19.11.2018

Počinje besplatan program stručnog usavršavanja i osposobljavanja za vozače autobusa.


Više o tome

Arriva Litas doo Požarevac oglašava prodaju sledećih osnovnih sredstava:

15.11.2018

Potencijalni kupci mogu pogledati autobuse na navedenim lokacijama. Autobusi se prodaju u viđenom stanju.


Više o tome

Cene karata za Beč već od 9 eura

Od sredine oktobra, Arriva je snizila cene karata ka Beču čak 50 odsto. Ovi popusti važe za polaske ka Beču iz Požarevca i Beograda.


Više o tome