KUPI KARTU
menu opener

U ponedeljak celodnevna obustava saobraćaja u Požarevcu Arriva Litas radikalizuje obustavu

Zaposleni kompanije Arriva su uz podršku menadžmenta, u petak 25. septembra održali jednočasovnu blokadu saobraćaja u svim gradovima u kojima poslujemo u Srbiji. S obzirom da ponovo niko od nadležnih isntitucija ni organa Republike Srbije nije reagovao na upozorenja ni apele koje smo slali do sada, odlučeno je da potpuno obustavimo saobraćaj na teritoriji opštine Požarevac.

U ponedeljak 28.9.2020. godine u trajanju od 4:30 d0 22:00 časova biće obustavljen celokupan gradsko-prigradski saobraćaj na teritoriji grada Požarevca. Takođe, svi međumesni polasci koji u svojim redovima vožnje imaju stanicu Požarevac neće primati niti dovoziti putnike u Požarevac (neće prolaziti kroz Požarevac)b. Autobuska stanica u Požarevcu u tom periodu takođe neće raditi niti će se prodavati karte za druge prevoznike. Pored toga, tog dana, obustavlja se i rad turističke agencije.
Podsećamo, ova odluka za radikalizacijom protesta doneta je nakon niza neregularnosti tokom tenderskog procesa s obzirom da je dokumentacija u suprotnosti sa javno objavljenom studijom o saobraćaju i sa projektom javno privatnog partnerstva odobrenog od nadležnog organa, a najpre zbog toga jer je kreiran samo za jednog ponuđača koji jedini u Republici Srbiji poseduje 25 vozila sa pogonom na komprimovani prirodni gas a mlađih od 9 (devet) godina.

Svesni smo da će ovo izazvati negodovanje korisnika I ponovo se izvinjavamo zbog neprijatnosti koje će imati te molimo za razumevanje zbog ovakve odluke. Aktivnosti koje preduzimamo, javni protesti, apeli koje šaljemo nadležnim organima, obraćanje medijima i prekid saobraćaja nisu isključivo u interesu Arriva Litas I zaposlenih u kompaniji već u krajnjoj linijji i lokalne zajednice kao i građana koji u njoj žive.