KUPI KARTU
menu opener

SAČUVAJTE PUTOVANJA ZA PRAVI TRENUTAK

ARRIVA PRESTAJE SA ODRŽAVANJEM MEĐUMESNIH LINIJA

Odlukom Vlade Republike Srbije od 15. marta 2020. godine proglašeno je vanredno stanje na teritoriji cele zemlje zbog širenja virusa COVID-19. Najnovija mera od 20.03.2020. godine jeste zabrana međumenog saobraćaja. S tim u vezi, kompanija Arriva će prestatisa održavanjem međumesnih linija na teritoriji cele zemlje.

Pozivajući se na odluku gradskog štaba za vandredne situacije grada Beograda, proglašeno je vanredno stanje na teritoriji Republike Srbije i u skladu sa tom odlukom primenjen je subotnji red vožnje uz dodatne restrikcije od 20:00 do 24:00 časa.

Prema odluci Kriznog štaba lokalne uprave grada Kragujevca na teritoriji tog grada vozi se subotnji red vožnje sa poslednjim polaskom u 17:00 časova.

Na teritoriji Braničevskog regiona i u Svilajncu od utorka 17. marta 2020. godine Arriva će saobraćati po nedeljnom redu vožnje sa dodatnom restrikcijom polazaka i potpunim ukidanjem međumesnih i međunarodnih linija.

Takođe, svi planirani aranžmani turističke agencije Arriva se do daljeg obustavljaju, odnosno  otkazuju. Što se tiče rada turističkih agencija u Beogradu i Požarevcu, agencija će raditi sa skraćenim radnim vremenom i to svakog radnog dana od 09  do 13 časova.

Kompanija Arriva kao društveno odgovorna kompanija preduzima sve mere u cilju zaštite putnika i osoblja.   Vozila se pored svakodnevne nege, od proglašenja vanrednog stanja, peru posebnim sredstvima za dezinfekciju spolja i iznutra, dok se u toku noći  obavlja dezifenkcija rukohvata, gumenih delova i validatora za elektronske karte.

Prema izjavi nadležnih,  bezbednost putnika i zaposlenih je na prvom mestu, te šalju apel da se sa ciljem prevencije i širenja virusa,  javnost pridržava mera koje je prepisala Vlada Republike Srbije i da se bez preke potrebe ograniči kretanje, samim tim i vožnja autobusom.

O svim daljim potencijalnim izmenama javnost će biti blagovremeno obaveštena a u međuvremenu, iz kompanije pozivaju korisnike da prate i facebook stranicu kompanije.