menu opener

Ponovo do Beča već od 9 eur

Kompanija Arriva u saradnji sa Srbijatransport  i prevoznicima, Lasta Beograd, Severtrans Sombor, Autoprevoz Čačak i Stup Vršac u proteklih par godina uspešno održava liniju ka Beču.

Linija će, nakon dugo vremena  početi da saobraća 6. jula a kako prevoznici navode, u početku, odnosno do kraja jula, režim saobraćaja će biti malo drugačiji u odnosu na onaj koji je važio do sada.

Linija će saobraćati tri puta nedeljno i to utorkom, četvrtkom i nedeljom iz Beograda i Požarevca a ponedeljkom, sredom i petkom iz Beča. Polazak iz Požarevca je planiran u 19:30, iz Beograda u 21:00 čas, dok je povratak iz Beča planiran za 21:00 sat.

Cene karata za ovu relaciju su ostale nepromenjene, te je cena karte za jedna pravac 2750 dinara,  dok je povratna cena karte 4400 dinara. 

Takođe, dodatna pogodnost koju nudi kompanija Arriva koja zajedno sa drugim prevoznicima na ovoj liniji nudi uslugu prevoza je prodaja online karata po dinamičkim cenama. Cena karte na sajtu ovog prevoznika mogu se naći već po ceni već od 9 eura.

Popusti na ovoj relaciju planirani su za decu, omladinu, starije od 60 godina ali i za 5 kupljenih karata u toku godinu dana kada se šesta karta dobija gratis.

Prevoznici su se, kako kažu odlučili da ponovo počnu sa održavanjem ovih linija zbog sve većeg interesovanja putnika u prethodnom periodu, odnosno, nakon što su mere za prelazak granice popustile a brojke zaraženih korona virusom znatno manje.

Takođe, mnogo pitanja odnosilo se i na dokumentaciju koja je potrebna za prelazak granice a ulazak u Autriju je uz određene uslove olakšan.  Prilikom ulaska u Austriju potrebno je imati sertifikat o vakcinaciji ili uverenje o preležanoj bolesti ili negativan test na COVID (PCR ili antigenski), pod uslovom da je lice koje ulazi u zemlju u prethodnih 10 dana boravilo isključivo u jednoj od tzv. bezbednih zemalja. Više informacija na sajtu Ministarstva spoljnih poslova: Covid-19 – uslovi za putovanje | Ministarstvo spoljnih poslova (mfa.gov.rs)

Prevoznici se osvrću i na odgovorno ponašanje i navode da se od početka Covid pandemije pridržavaju svih propisanih mera Vlade Republike Srbije i resornog Ministarstva a koje se odnose na bezbedno ponašanje u vozilima, ali i pre samog putovanja. To i za ovu liniju uključuje obavezno nošenje maski (u vozilo se ne može ući bez maske) ali i redovno provetravanje i dezinfekcija vozila.

Za ovu liniju, obezbeđen je besplatan transfer na teritoriji Srbije u danu polaska ili povratka bilo kojim polaskom pomenutih prevoznika. Prevoz se obavlja vozilima turističke klase.

Telefoni za više informacija i prodaju karata:

Autobuska stanica Požarevac: 012 211 844 i 062 88 000 13, mail: info@arriva.rs