GRAD BEOGRAD DOBIO 25 NOVIH AUTOBUSA

  • Kompanija Arriva Litas uvodi u sistem gradskog saobraćaja u Beogradu novih 25 autobusa sa EURO VI motorom
  • Autobusi opremljeni dizel motorima najnovije generacije doprinose smanjenju emisije azotnih oksida do 67% u poređenju sa EURO V motorom
  • Kapacitet autobusa je 26 sedećih i 84 stajaćih mesta
  • Nova vozila odlikuju savremeni klimatizovani sistemi i monitori za pružanje informacija

 

Beograd, 14. septembar 2018. – Kompanija Arriva Litas, deo Deutsche Bahn-a, globalnog lidera u oblasti usluga transporta i logistike, proširila je vozni park u Beogradu i uvela u gradski saobraćaj 25 novih autobusa sa motorima najnovije generacije – EURO VI. Nova vozila predstavljena su na ceremoniji koja je održana u poslovnoj jedinici kompanije Arriva Litas u Beogradu, u prisustvu velikog broja zvanica.

 

Moderno opremljeni autobusi saobraćaće na linijama gradskog saobraćaja u Beogradu, a odlikuju ih dizel motori koji omogućavaju smanjenje emisije azotnih oksida do 67% u poređenju sa EURO V motorom, ujedno doprinoseći kontroli potrošnje goriva. Na taj način, osim sigurnog i udobnog prevoza putnika, javni gradski prevoz u prestonici dobiće i na održivosti i ekonomičnosti.

 

Kapacitet pojedinačnog vozila je 26 sedećih i 84 stajaćih mesta, a sve njih odlikovaće i rampa za invalidska kolica, čime će ulazak osoba sa invaliditetom biti znatno olakšan.

ISKUSTVA U SVETU: ZNAČAJ I PREDNOSTI AUTOBUSA U GRADSKOM SAOBRAĆAJU*

  • Nezavisno istraživanje Udruženja vodećih britanskih autobuskih kompanija Greener Journeys pokazalo je da je autobus čistija alternativa u odnosu na putnička vozila, s obzirom na to da jedan autobus može da zameni 40 putničkih automobila u saobraćaju.
  • Uzrok lošeg kvaliteta vazduha je sagorevanje benzina i dizela, te bi se smanjenjem broja vozila na ulicama, znatno uticalo na rešenje ovog problema.
  • Autobusi su nezamenljiv deo rešenja problema zakrčenja saobraćaja u urbanim sredinama. Bez autobusa, zakrčenja u centrima gradova bila bi 21% veća u vreme špica.

*Izvor: www.greenerjourneys.com

Osim atraktivnog eksterijera i enterijera, autobusi su opremljeni savremenim klimatizovanim sistemima i kamerama čime se povećava bezbednost putnika, dok svaki ulazak i izlazak vozač može da prati preko monitora na kontrolnoj tabli.

 „Kao kompanija koja je posvećena unapređenju kvaliteta prevoza putnika, konstantno radimo na zadovoljenju potreba svih korisnika, sa fokusom na bezbednost, brigu o životnoj sredini i primenu novih tehnologija. Nakon što smo u saobraćaj uveli prvo vozilo sa EURO VI motorom proizvedeno u Srbiji, nastavljamo sa daljim unapređenjem kvaliteta prevoza sa novih 25 vozila koje odlikuju motori najnovije generacije. U skladu sa globalnom Arriva strategijom Putovanje do zelene destinacije, čiji je cilj ušteda resursa u 4 segmenta – voda, gorivo, otpad i energija, dopunom voznog parka u Srbiji dajemo i doprinos u očuvanju okoline i poboljšanju kvaliteta života građana“, istakao je Dejan Bogunović, generalni direktor kompanije Arriva Litas, dodajući da vozni park Arrive ima 20% vozila sa EURO VI motorom.

Novi savremeno opremljeni autobusi su marke Temsa Avenue LF (low floor) 8, vodećeg turskog proizvođača, koji je u Srbiji prisutan od 2006. godine, a koje zastupa Mašinopromet, i koji je putem tendera ponudio najbolje uslove. Dopunjeni vozni park kompanije Arriva omogućiće modernizaciju procesa rada u javnom gradskom saobraćajnom sistemu, pružajući siguran, tačan prevoz i visoki kvalitet usluga za sve putnike.

Vesti

ARRIVA NASTAVLJA SA BESPLATNIM PROGRAMOM STRUČNOG USAVRŠAVANJA ZA VOZAČE AUTOBUSA

30.07.2019

Beograd, 30. jul 2019. – Kompanija Arriva Litas drugu godinu zaredom sprovodi program stručnog usavršavanja i osposobljavanja za vozače „D“


Više o tome

MOGU LI DA OBIĐEM GRAC ZA DVA DANA ? O DA, MOŽEŠ.

25.07.2019

Listam fb iz dosade. Nailazim na konkurs naše zajedničko putovanje - „Širimo ljubav“ , postavljam neku fotografiju bez ikakvih očekivanja.


Više o tome

ARRIVINA SREBRNA LINIJA SAOBRAĆA I OVOG LETA

28.06.2019

Kompanija će svim ljubiteljima Srebrnog jezera od 1. jula omogućiti lakši i brži dolazak do omiljene destinacije


Više o tome

NAJAVA PREDSTAVE „NEVIDLJIVI GRAD”

25.06.2019

Kompanija Arriva u saradnji sa DAH Teatrom 26. juna 2019. godine organizuje izvođenje predstave „Ne/vidljivi grad” na liniji 26 u Beogradu.


Više o tome

DO CRNE GORE ZA SAMO DEVET EVRA

30.05.2019

Kompanija Arriva nudi sjajne popuste za online kupovinu karata za putovanja do jedne od najtraženijih turističkih destinacija.


Više o tome

Arriva Litas doo Požarevac oglašava prodaju sledećih osnovnih sredstava:

15.04.2019

Arriva Litas doo Požarevac oglašava prodaju sledećih osnovnih sredstava:


Više o tome

Arriva oglašava prikupljanje ponuda za nabavku Evro dizela za 2019/2020. godinu

12.03.2019

Arriva oglašava prikupljanje ponuda za nabavku Evro dizela za 2019/2020. godinu


Više o tome

„ARRIVA LITAS” NA SAJMU TURIZMA PREDSTAVILA BOGATU TURISTIČKU PONUDU

27.02.2019

Turistička agencija „Arriva Litas” predstavila je program za leto 2019. na nedavno završenom 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.


Više o tome

„Benčmarking u zatvorenim sistemima“ Arriva u Beogradu – najbolji primer u organizaciji posla

08.02.2019

Poslovna jedinica iz Beograda kompanije Arriva Litas pokazala je najbolji primer u organizaciji posla kao deo projekata „Benčmarking u zatvorenim sistemima”, koji je realizovan u saradnji sa 35 transportnih kompanija u Republici Srbiji.


Više o tome

CRVENI KRST DODELIO ZAHVALNICU KOMPANIJI ARRIVA LITAS

28.12.2018

Kompanija Arriva Litas dobitnik je zahvalnice Humanitarne organizacije Crveni krst Srbija (Stari Grad) koja predstavlja posebno priznanje kompaniji za uspešnu saradnju tokom prethodnih godina.


Više o tome

NAGRADA ARRIVI U SEKTORU USLUGA

10.12.2018

Arriva Srbija je dobila nagradu za regionalnog poslovnog lidera i poseban doprinos razvoju privrede regiona u 2018. godini.


Više o tome

Počinje besplatan program stručnog usavršavanja i osposobljavanja za vozače autobusa.

19.11.2018

Počinje besplatan program stručnog usavršavanja i osposobljavanja za vozače autobusa.


Više o tome

Arriva Litas doo Požarevac oglašava prodaju sledećih osnovnih sredstava:

15.11.2018

Potencijalni kupci mogu pogledati autobuse na navedenim lokacijama. Autobusi se prodaju u viđenom stanju.


Više o tome

Cene karata za Beč već od 9 eura

Od sredine oktobra, Arriva je snizila cene karata ka Beču čak 50 odsto. Ovi popusti važe za polaske ka Beču iz Požarevca i Beograda.


Više o tome

Arriva je svojim korisnicima ponudila nove polaske iz Braničevskog okruga.


Više o tome

Arriva Litas doo Požarevac oglašava prodaju sledećih osnovnih sredstava:

24.09.2018

Potencijalni kupci mogu pogledati autobuse na navedenim lokacijama. Autobusi se prodaju u viđenom stanju.


Više o tome