GRAD BEOGRAD DOBIO 25 NOVIH AUTOBUSA

  • Kompanija Arriva Litas uvodi u sistem gradskog saobraćaja u Beogradu novih 25 autobusa sa EURO VI motorom
  • Autobusi opremljeni dizel motorima najnovije generacije doprinose smanjenju emisije azotnih oksida do 67% u poređenju sa EURO V motorom
  • Kapacitet autobusa je 26 sedećih i 84 stajaćih mesta
  • Nova vozila odlikuju savremeni klimatizovani sistemi i monitori za pružanje informacija

 

Beograd, 14. septembar 2018. – Kompanija Arriva Litas, deo Deutsche Bahn-a, globalnog lidera u oblasti usluga transporta i logistike, proširila je vozni park u Beogradu i uvela u gradski saobraćaj 25 novih autobusa sa motorima najnovije generacije – EURO VI. Nova vozila predstavljena su na ceremoniji koja je održana u poslovnoj jedinici kompanije Arriva Litas u Beogradu, u prisustvu velikog broja zvanica.

 

Moderno opremljeni autobusi saobraćaće na linijama gradskog saobraćaja u Beogradu, a odlikuju ih dizel motori koji omogućavaju smanjenje emisije azotnih oksida do 67% u poređenju sa EURO V motorom, ujedno doprinoseći kontroli potrošnje goriva. Na taj način, osim sigurnog i udobnog prevoza putnika, javni gradski prevoz u prestonici dobiće i na održivosti i ekonomičnosti.

 

Kapacitet pojedinačnog vozila je 26 sedećih i 84 stajaćih mesta, a sve njih odlikovaće i rampa za invalidska kolica, čime će ulazak osoba sa invaliditetom biti znatno olakšan.

ISKUSTVA U SVETU: ZNAČAJ I PREDNOSTI AUTOBUSA U GRADSKOM SAOBRAĆAJU*

  • Nezavisno istraživanje Udruženja vodećih britanskih autobuskih kompanija Greener Journeys pokazalo je da je autobus čistija alternativa u odnosu na putnička vozila, s obzirom na to da jedan autobus može da zameni 40 putničkih automobila u saobraćaju.
  • Uzrok lošeg kvaliteta vazduha je sagorevanje benzina i dizela, te bi se smanjenjem broja vozila na ulicama, znatno uticalo na rešenje ovog problema.
  • Autobusi su nezamenljiv deo rešenja problema zakrčenja saobraćaja u urbanim sredinama. Bez autobusa, zakrčenja u centrima gradova bila bi 21% veća u vreme špica.

*Izvor: www.greenerjourneys.com

Osim atraktivnog eksterijera i enterijera, autobusi su opremljeni savremenim klimatizovanim sistemima i kamerama čime se povećava bezbednost putnika, dok svaki ulazak i izlazak vozač može da prati preko monitora na kontrolnoj tabli.

 „Kao kompanija koja je posvećena unapređenju kvaliteta prevoza putnika, konstantno radimo na zadovoljenju potreba svih korisnika, sa fokusom na bezbednost, brigu o životnoj sredini i primenu novih tehnologija. Nakon što smo u saobraćaj uveli prvo vozilo sa EURO VI motorom proizvedeno u Srbiji, nastavljamo sa daljim unapređenjem kvaliteta prevoza sa novih 25 vozila koje odlikuju motori najnovije generacije. U skladu sa globalnom Arriva strategijom Putovanje do zelene destinacije, čiji je cilj ušteda resursa u 4 segmenta – voda, gorivo, otpad i energija, dopunom voznog parka u Srbiji dajemo i doprinos u očuvanju okoline i poboljšanju kvaliteta života građana“, istakao je Dejan Bogunović, generalni direktor kompanije Arriva Litas, dodajući da vozni park Arrive ima 20% vozila sa EURO VI motorom.

Novi savremeno opremljeni autobusi su marke Temsa Avenue LF (low floor) 8, vodećeg turskog proizvođača, koji je u Srbiji prisutan od 2006. godine, a koje zastupa Mašinopromet, i koji je putem tendera ponudio najbolje uslove. Dopunjeni vozni park kompanije Arriva omogućiće modernizaciju procesa rada u javnom gradskom saobraćajnom sistemu, pružajući siguran, tačan prevoz i visoki kvalitet usluga za sve putnike.

Vesti

Arriva Litas doo Požarevac oglašava prodaju sledećih osnovnih sredstava:

15.11.2018

Potencijalni kupci mogu pogledati autobuse na navedenim lokacijama. Autobusi se prodaju u viđenom stanju.


Više o tome

Cene karata za Beč već od 9 eura

Od sredine oktobra, Arriva je snizila cene karata ka Beču čak 50 odsto. Ovi popusti važe za polaske ka Beču iz Požarevca i Beograda.


Više o tome

Arriva je svojim korisnicima ponudila nove polaske iz Braničevskog okruga.


Više o tome

Arriva Litas doo Požarevac oglašava prodaju sledećih osnovnih sredstava:

24.09.2018

Potencijalni kupci mogu pogledati autobuse na navedenim lokacijama. Autobusi se prodaju u viđenom stanju.


Više o tome

Deutsche Bahn kao učesnik najveće poslovne platforme u železničkoj industriji InnoTrans 2018: Digitalne tehnologije omogućavaju unapređenje kvaliteta usluga u železničkom saobraćaju

21.09.2018

Razvoj i korišćenje digitalnih tehnologija centralna tema je izložbene postavke kojom se kompanija Deutsche Bahn (DB) predstavlja na sajmu InnoTrans 2018 koji se od 18. do 21. septembra održava u Berlinu.


Više o tome

GRAD BEOGRAD DOBIO 25 NOVIH AUTOBUSA

14.09.2018

Kompanija Arriva Litas uvodi u sistem gradskog saobraćaja u Beogradu novih 25 autobusa sa EURO VI motorom


Više o tome

ARRIVA GRUPA NAJAVILA DOLAZAK NOVE IZVRŠNE DIREKTORKE

12.09.2018

Arriva Grupa, imenovala je novu izvršnu direktorku, koja će biti zadužena za poslovanje kompanije u nekoliko zemalja, uključujući i Srbiju.


Više o tome

ARRIVA DARIVA PUTOVANJA U CRNU GORU, BEČ I LINC

23.07.2018

Kako bi se zahvalila svojim vernim korisnicima, kompanija Arriva pokrenula je kampanju „Arriva dariva“, čiji je cilj da vas povede do vaše savršene letnje destinacije.


Više o tome

PUTUJ LAKŠE I JEFTINIJE – ONLINE AUTOBUSKE KARTE OD SAMO 99 DINARA!

13.07.2018

Kompanija Arriva, deo Deutsche Bahn-a, vodećeg svetskog provajdera usluga transporta i logistike, predstavila je značajnu novinu u sferi online kupovine karata koja putnicima donosi mogućnost da prve tri karte kupe za svega 99 dinara!


Više o tome