KUPI KARTU
menu opener

Deutsche Bahn kao učesnik najveće poslovne platforme u železničkoj industriji InnoTrans 2018: Digitalne tehnologije omogućavaju unapređenje kvaliteta usluga u železničkom saobraćaju

Razvoj i korišćenje digitalnih tehnologija centralna tema je izložbene postavke kojom se kompanija Deutsche Bahn (DB) predstavlja na sajmu InnoTrans 2018 koji se od 18. do 21. septembra održava u Berlinu.

Pod krovnom platformom „Pokretna mobilnost: sledeći nivo“, DB je na sajmu predstavio nova rešenja dizajniranih da zadovolje stalno rastuću potrebu za mobilnošću savremenog čoveka i da odgovore na izazove kao što su hronični nedostatak parking mesta u urbanim područjima, kontinuirano povećanje obima putničkog saobraćaja, zagađenje i sprečavanje klimatskih promena. Nova digitalna rešenja koja je razvio DB bazirana su na najsavremenijim tehnologijama uključujući veštačku inteligenciju, blockchain, virtuelnu stvarnost i 3D štampače.

U okviru Sajma predstavljen je i program Digitalne železnice za Nemačku, koji je stručnoj javnosti predstavio DB CEO Ričarard Lutz. Cilj ovog programa je unapređenje kapaciteta nemačkih železnica i do 20 odsto koriščenjem digitalne infrasturkture bez kreiranja novih linija.

U okviru šest tematskih područja koja donose inovacije u oblasti infrastrukture, digitalizacije i tehnologije, trening programa za zaposlene, nabavke, putničkog i teretnog saobraćaja i infrastrukture, DB predstavlja više od 20 inovativnih eksponata uključujuci i Voz ideja (Ideas Train) i to u formatu double decker vagona realnih dimenzija. Ovaj uzbudljivi eksponat više nego ikada reflektuje individualne potrebe korisnika i sadrži između ostalog i inovacije kao što su sedišta za relaksaciju, mobilne kancelarije i pokretni fitnes studio. U okviru Sajma kompanije DB i Siemens Mobility danas su potpisale sporazum o saradnji kako bi inovativni prototip Voza ideja u što kraćem vremenu počeo da saobraća u regionalnom železničkom saobraćaju.

 
Photo credit: Deutsche Bahn AG