KUPI KARTU
menu opener

Autobus za vakcinaciju i u Kragujevcu Arriva dala podršku

U Kragujevcu, na parkingu između tržnih centar „Lidl” i „Rode” u subotu, 19. juna  počeo je sa radom autobus za vakcinaciju. Prema rečima gradskih čelnika ovako koncipirana „mobilna imunizacija” je dodatni napor da se vakcinacija nastavi naročito među mlađom populacijijom od 18 do 30. godina. Vakcinalni autobus u Kragujevcu je ideja Štaba za vanredne situacije i gradonačelnika Nikole Dašića sa željom i ciljem da se završi kompletna imunizacija Kragujevca.

Pokretni punkt za vakcinaciju obilaziće različite delove grada: Šumarice, Veliki park, jezero, sportske objekte, lokacije ispred tržnih centara i mesta gde se okupljaju mladi, a tokom trajanja Arsenal festa od 24. do 26. juna nalaziće se ispred Kneževog arsenala.

U ovom opremljenom vozilu angažovana je medicinska ekipa kragujevačkog Doma zdravlja (lekar i tehničar) a građani će u njemu moći da prime cepiva „fajzer” i „sinofarm” .

Brendirani autobus sa natpisom „Podigni rukav vakciniši se i ti, obezbedila je kompanija „Ariva” koja u Kragujevcu posluje već šest godina.

“Kompanija Arriva u gradu Kragujevcu prisutna je od 2015. godine i na našu radost imamo jako dobru saradnju sa Gradom a verujemo da su i korisnici naših usluga zadovoljni“, istakao je Dragan Dobrić, rikovodilac poslovne jedinice Kragujevac.

„Od pocetka pandemije, kompanija Arriva striktno se pridržavala svih mera propisanih od strane Vlade Republike Srbije i resornog Ministarstva pa samim tim i odgovorno ponašala kada je reč o minimalizovanju širenja zaraze korona virusom“.

To što smo mi danas ovde kao partner samo je potvrda dobre saradnje sa Gradom ali i toga da smo društveno odgovorna kompanija koja je svesna važnosti opšteg imuniteta populacije u Srbiji i ponosni smo što Gradu i zdravstvenom centru možemo pružiti podršku“, završio je Dobrić.

Autobus će svakog dana biti na terenu, a Štab za vanredne situacije grada Kragujevca i Dom zdravlja blagovremeno će obaveštavati građane o novim lokacijama.

Photo credit: Portal  @Glas Šumadije