menu opener

ARRIVA REDUKUJE PUTNIČKI SAOBRAĆAJ

SAČUVAJTE PUTOVANJA ZA PRAVI TRENUTAK
ARRIVA REDUKUJE PUTNIČKI SAOBRAĆAJ

Odlukom Vlade Republike Srbije od 15. marta 2020. godine proglašeno je vanredno stanje na teritoriji cele zemlje zbog širenja virusa COVID-19. S tim u vezi, kompanija Arriva će takođe redukovati putnički saobraćaj u sve svoje 4 poslovne jedinice u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Požarevcu.
Pozivajući se na odluku gradskog štaba za vandredne situacije grada Beograda, proglašeno je vanredno stanje na teritoriji Republike Srbije i u skladu sa tom odlukom primenjen je subotnji red vožnje uz ukidanje svih noćnih linija.
Na teritoriji Braničevskog regiona i u Svilajncu od utorka 17. marta 2020. godine Arriva će saobraćati po nedeljnom redu vožnje sa dodatnom restrikcijom međumesnih polazaka i potpunim ukidanjem međunarodnih linija a to su linija ka Beču i linija ka Gracu.
Takođe, svi planirani aranžmani turističke agencije Arriva se do daljeg obustavljaju, odnosno otkazuju. Što se tiče rada turističkih agencija u Beogradu i Požarevcu, agencija će raditi sa skraćenim radnim vremenom i to svakog radnog dana od 09 do 13 časova. U kompaniji pozivaju sve korisnike koji imaju nedoumice o svojim potencijalnim putovanjima, da pozovu broj besplatnog Info centra na 0628800013 ili da se informišu putem web sajta www.arriva.rs.
Kompanija Arriva kao društveno odgovorna kompanija preduzima sve mere u cilju zaštite putnika i osoblja. Vozila se pored svakodnevne nege, od proglašenja vanrednog stanja, peru posebnim sredstvima za dezinfekciju spolja i iznutra, dok se u toku noći obavlja dezifenkcija rukohvata, gumenih delova i validatora za elektronske karte.
Prema izjavi nadležnih, bezbednost putnika i zaposlenih je na prvom mestu, te šalju apel da se sa ciljem prevencije i širenja virusa, javnost pridržava mera koje je prepisala Vlada Republike Srbije i da se bez preke potrebe ograniči kretanje, samim tim i vožnja autobusom.
O svim daljim potencijalnim izmenama reda vožnje javnost će biti blagovremeno obaveštena a u međuvremenu, iz kompanije pozivaju korisnike da prate i facebook stranicu kompanije.